Правильне сервірування столу – це прояв поваги до гостей, спосіб створити святкову атмосферу, а також підкреслити вишуканий смак. Дотримуючись чотирьох простих правил сервірування, ви завжди будете на вищому рівні. У цій статті ми розкажемо, як зробити свій стіл ідеальним. За допомогою брендів, які представлені на нашому сайті це буде легко!
Чиста та попрасована скатертина
Скатертина – це база вашого сервірування. Для святкової вечері застеляйте стіл однотонною скатертиною з декоративними елементами. Для повсякденних посиденьок обирайте різнокольорову. Для того, аби зберегти скатертину від плям використовуйте солом’яні або бамбукові килимки-плейсмети. Такий атрибут сервірування не тільки стане чудовим доповненням до загального стилю, але й захистить скатертину.
Посуд в одному стилі
сервірування столу Tognana
Обирайте столовий сервіз під колір скатертини. Посуд без малюнку – класика всіх часів. Бажаєте додати родзинки святковому столу? Візьміть посуд з окантовкою або принтом будь-якого кольору та підберіть серветки в тон тарілок або скатертини.
Головні принципи сервірування столу:
сервірування столу від бренду Le Coq
- Посередині кожного посадочного місця першою кладуть підставну тарілку. Вона перестрахує на випадок пролитого супу або гарніру.
- Біля тарілки повинно бути не більше трьох парних приборів. Ножі та ложки – праворуч, виделки – ліворуч.
- Згідно етикету: лезо ножа повернуто до тарілки, а зубчики виделки направлені догори.
- Користуватись столовими приборами необхідно від краю до центру.
- Крайніми від тарілки розставте ніж та виделку для закусок, далі – столова ложка, потім – ніж та виделка для риби, та – ніж та виделка для м’яса.
- Пиріжкова тарілка розташована ліворуч, адже ми беремо хліб лівою рукою.
- Келихи, склянки та рюмки – праворуч. Зазвичай розставляють в порядку спадання, починаючи з більшої ємності. Чим міцніше вино, тим в менший за обсягом келих його наливають.
Пам’ятайте про спеції
млинки від S&P
Смаки у всіх гостей різні. Пам’ятайте про спеції та прянощі. Розставте млинки на столі так, щоб кожен з гостей міг дотягнутися до приправи.