fbpx
Cosy&trendy

Сервірування столу: основні правила 

Правильне сервірування столу – це прояв поваги до гостей, спосіб створити святкову атмосферу, а також підкреслити вишуканий смак. Дотримуючись чотирьох простих правил сервірування, ви завжди будете на вищому рівні. У цій статті ми розкажемо, як зробити свій стіл ідеальним. За допомогою брендів, які представлені на нашому сайті це буде легко! 

Чиста та попрасована скатертина 

Скатертина – це база вашого сервірування. Для святкової вечері застеляйте стіл однотонною скатертиною з декоративними елементами. Для повсякденних посиденьок обирайте різнокольорову. Для того, аби зберегти скатертину від плям використовуйте солом’яні або бамбукові килимки-плейсмети. Такий атрибут сервірування не тільки стане чудовим доповненням до загального стилю, але й захистить скатертину.

Посуд в одному стилі 

сервірування столу Tognana

Обирайте столовий сервіз під колір скатертини. Посуд без малюнку – класика всіх часів. Бажаєте додати родзинки святковому столу? Візьміть посуд з окантовкою або принтом будь-якого кольору та підберіть серветки в тон тарілок або скатертини. 

Головні принципи сервірування столу: 

сервірування столу від бренду Le Coq

  • Посередині кожного посадочного місця першою кладуть підставну тарілку. Вона перестрахує на випадок пролитого супу або гарніру. 
  • Біля тарілки повинно бути не більше трьох парних приборів. Ножі та ложки – праворуч, виделки – ліворуч.
  • Згідно етикету: лезо ножа повернуто до тарілки, а зубчики виделки направлені догори. 
  • Користуватись столовими приборами необхідно від краю до центру.
  • Крайніми від тарілки розставте ніж та виделку для закусок, далі – столова ложка, потім – ніж та виделка для риби, та – ніж та виделка для м’яса.  
  • Пиріжкова тарілка розташована ліворуч, адже ми беремо хліб лівою рукою. 
  • Келихи, склянки та рюмки – праворуч. Зазвичай розставляють в порядку спадання, починаючи з більшої ємності. Чим міцніше вино, тим в менший за обсягом келих його наливають. 

Пам’ятайте про спеції 

млинки від S&P

Смаки у всіх гостей різні. Пам’ятайте про спеції та прянощі. Розставте млинки на столі так, щоб кожен з гостей міг дотягнутися до приправи.

  • Поділитися