0

Секрети сервірування: Англія, Італія, Німеччина 

З покон віків сервірування столу відображає шанобливе ставлення до гостей. Це давнє мистецтво, що виникло відповідно до традицій та звичаїв різних країн світу. Щоб правильно прикрасити стіл до званої вечері, необхідно  дотримуватись простих правил подачі страв, розташування посуду та приборів. Гарно оформлена їжа приносить більше естетичного задоволення та створює особливу атмосферу.

Сервірування столу у різних країнах залежить від національних особливостей.  У цій статті ми розглянемо, як правильно оформити стіл у англійському, італійському та німецькому стилі. 

Сервірування столу в Англії 

Англійський стиль – це стриманість, вишуканість та королівський шик на вашому столі. Суворо дотримуючись канонів вікторіанської епохи, англійський стиль не приймає ніяких нововведень, не використовує старі предмети за винятком антикваріату, надає перевагу всьому новому, але без найменших слідів урбанізації. Все дуже помпезно, манірно … та прекрасно! Посуд від англійського бренду Churchill ідеально підійде для сервірування столу у такому стилі. 

 

В Англійському сервіруванні використовують натуральні матеріали. Стіл має бути дерев’яний, застелений скатертиною. Прибори та тарілки можуть бути прикрашені золотим візерунком, а бокали та склянки виготовлені з якісного кришталю. Стіл часто прикрашають свіжі квіти, свічки та позолочені підставки. 

Сервірування столу в Італії

Італійці обирають текстиль в одній кольоровій гамі, частіше світлі тона. Вінтажні столові прибори є у кожного італійця. Срібні, позолочені або кришталеві бокали, різьблені підсвічники та вази оригінальних форм – все це сервірування в італійському стилі. Срібло – невід’ємний атрибут будь-якого свята. Це можуть бути різноманітні елементи декору на столі, столові прибори або тарілки з оздобленням. Спробуйте створити оригінальне сервірування столу зі справжніми італійськими брендами: 

 Sambonet (прибори),  Tognana(посуд). 

 

Сервірування столу в Німеччині 

Святковий стіл у Німеччині застеляють білосніжно скатертиною, розкладають букети квітів, а посуд підбирають в одній кольоровій гамі.  В центрі, зазвичай, блюдо з фруктами, млинки, соусники. Ближче до центру розкладають холодні закуски. Посуд обирають порцеляновий у стриманих та холодних тонах. Напої подають у кришталевих склянках та бокалах. Особливу увагу німці приділяють приборам. Вони мають бути з якісного сплаву та добре загострені, адже німці поціновувачі м’ясних страв. На нашому сайті ви можете придбати справжній німецький посуд для сервірування. Fortessa(порцеляна), Koziol (скло), Shott Zwiesel (скло) – створять вишукану атмосферу на святковій вечері. 

 

  • Поділитися