0

Сервірування столу: 4 правила 

Правильне сервірування столу – це прояв поваги до гостей, спосіб створити святкову атмосферу, а також підкреслити вишуканий смак. Дотримуючись чотирьох простих правил сервірування, ви завжди будете на вищому рівні. У цій статті ми розкажемо, як зробити свій стіл ідеальним. За допомогою брендів, які представлені на нашому сайті це буде легко! 

Чиста та попрасована скатертина 

Сервірування за допомогою посуду бельгійського бренду Cosy&Trendy.

Скатертина – це база вашого сервірування. Для святкової вечері застеляйте стіл однотонною скатертиною з декоративними елементами. Для повсякденних посиденьок обирайте різнокольорову. Для того, аби зберегти скатертину від плям використовуйте солом’яні або бамбукові килимки-плейсмети. Такий атрибут сервірування не тільки стане чудовим доповненням до загального стилю, але й захистить скатертину.

Посуд в одному стилі 

Посуд від бренду Fine Dine ідеально підійде для сервірування у класичному стилі!

Обирайте столовий сервіз під колір скатертини. Посуд без малюнку – класика всіх часів. Бажаєте додати родзинки святковому столу? Візьміть посуд з окантовкою або принтом будь-якого кольору та підберіть серветки в тон тарілок або скатертини. 

Головні ппринципи сервірування столу: 

Сервірування від бренду Libbey

  • Посередині кожного посадочного місця першою кладуть підставну тарілку. Вона перестрахує на випадок пролитого супу або гарніру. 
  • Біля тарілки повинно бути не більше трьох парних приборів. Ножі та ложки – праворуч, виделки – ліворуч.
  • Згідно етикету: лезо ножа повернуто до тарілки, а зубчики виделки направлені догори. 
  • Користуватись столовими приборами необхідно від краю до центру 
  • Крайніми від тарілки розставте ніж та виделку для закусок, далі – столова ложка, потім – ніж та виделка для риби, та – ніж та виделка для м’яса.  
  • Пиріжкова тарілка розташована ліворуч, адже ми беремо хліб лівою рукою. 
  • Келихи, склянки та рюмки – праворуч. Зазвичай розставляють в порядку спадання, починаючи з більшої ємності. Чим міцніше вино, тим в менший за обсягом келих його наливають. 

Пам’ятайте про спеції 

Млинки від французького бренду Peugeot

Смаки у всіх гостей різні. Пам’ятайте про спеції та прянощі. Розставте млинки на столі так, щоб кожен з гостей міг дотягнутися до приправи.

  • Поділитися