0

Боросилікатне скло: магія трьох

 

 Термостійке скло, також відоме як боросилікатне – далеко не новинка. Раніше його застосовували тільки у промислових цілях: лабораторний посуд, хірургічні інструменти, оптика.
 Боросилікатне скло – це різновид звичайного (силікатного) скла із додаванням оксиду бору. Завдяки цьому компоненту скло набуває стійкості як до низьких температур ( до -80 градусів за Цельсієм), так і до високих (до 525 градусів за Цельсієм). Крім того, такий посуд інертний до багатьох хімічних речовин: кислот, солей, лугів та більшості органічних сполук.
За останні пару років посуд з боросилікатного скла все частіше можна побачити у ресторанах, кав’ярнях та на кухнях. Чому цей різновид скла набирає  популярності у рестораторів? Давайте разбираться! 


1. Ідеальна прозорість та неперевершений блиск
Заворожуючий блиск, який неможливо порівняти ні з чим іншим –  унікальна властивість посуду з боросилікатного скла. Справа в тому, що оксид бору хімічно нейтральний та не вступає в реакцію з жодною сполукою. Завдяки цьому посуд виглядає просто фантастично! 


2. Скло легке, як пір’їнка
Друге, що ви обов’язково помітете, так це неймовірна легкість виробів. Ви можете подумати “якщо таке легке і тендітне, то обов’язково крихке”. А от і ні! Майже  невагомість посуду та тонкі стінки ніяк не відобразились на його міцності. Це щільний та стійкий до пошкоджень матеріал! 


3. Заморозьте склянку та налийте окроп
У посуд з боросилікатного скла можна налити окріп або поставити на вогонь, навіть якщо ви щойно дістали його з морозильної камери. Такий посуд витримує перепади температур до 120°C.
Легкість, прозорість та термостійкість – ось за що ресторатори з усього світу обожнюють посуд з боросилікатного скла! На нашому сайті ви можете придбати посуд з боросилікатного скла від бренду 100% Chef !

 

 

  • Поділитися