Olipac народився з досвіду, а також з наукових досліджень.
Лабораторні дослідження показали великі переваги сталевої олії: через 4 місяці скло змінило характеристики продукту.
Перевага цього нового пакувального рішення дозволяє довше зберігати вищу концентрацію антиоксидантних фенольних сполук, знижувати ступінь окислення та підтримувати позитивні (фруктові) сенсорні характеристики в той же час із зменшенням появи дефектів, пов’язаних з явищами окислення. Цей доказ означає суттєве подовження терміну служби продукту під час зберігання.
Olipac також є контейнером, що відповідає вимогам екологічної стійкості: нержавіюча сталь є гігієнічною, абсолютно нейтральною до харчових продуктів, легко миється, не б’ється, має самовідновлювальну поверхню та є одним із матеріалів, які найбільше переробляються (в необмеженій кількості) у світі.
Сьогодні середній вміст переробленої нержавіючої сталі в кожному виробі з сталі становить 60%.
Крім того, вага сталевої пляшки приблизно на 30% менша, ніж вага скляної тари, тому економія енергії під час транспортування вантажу є значною.
.